Joyzine.se


Recension - Skiva

The Virtues
Beautiful Game, 2010
Skivbolag: Green Room Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-08
Hemsida: www.thevirtues.net

Det sägs att The Virtues tampats med motgångar och att ”Beautiful Game” är resultatet av detta. Det är möjligt att det tar sig uttryck i en viss melankoli (inte minst i mästerliga avslutaren Hope), men för det mesta hörs det inte alls. Snarare känns skivtiteln som en synnerligen lyckad spegling av musiken. ”Beautiful Game” handlar till syvende och sist om riktig feelgood-rock.

Här finns ett sound som är lättsamt utan att för den sakens skull förlora allvaret och inte minst en uppsjö av glädjande melodier. The Virtues jobbar med ungefär samma rock'n'roll-verktyg som många andra, men har en synnerligen utvecklad känsla för att släppa in det poppiga och ja, det en aning melankoliska.

Hela ”Beautiful Game” är tjusigt tillbakalutad och lättlyssnad. Utan att bli radiolismande tillrättalagd bör väl tilläggas för protokollets skull. The Virtues vet hur de ska få oss som lyssnar att trivas utan att bli allt för rotade i de känslor som legat till grund för musiken. Det blir en enkel verklighetsflykt.

Sen är väl kanske inte alla kompositioner mästerverk. The Virtues är betydligt mer engagerande när de håller ner tempot än när de rockbrötar som mest. Men överlag är ”Beautiful Game” riktigt vackert rockhantverk. Feelgood som sagt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Virtues (2005-01-01)
The Virtues (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner