Joyzine.se


Recension - Skiva

Fuelblooded
Off the face of the earth, 2010
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-02-14
Hemsida: myspace.com/fuelblooded

Att Fuelblooded redan tidigt i sin karriär turnerade genom hemlandet Holland i sällskap med svenska gäng som Arch Enemy och Darkane förvånar mig inte det minsta. Gruppen har nämligen precis ett sådant sound som europeiska promoters älskar att lägga till på affischen när prominenta utländska akter kommer på besök. Det vill säga musik som är ytterst snarlik den aktade gästens.

Fuelblooded har tittat en hel del mot Sverige och förmodligen också en och annan gång mot USA. ”Off the face of the earth” bjuder på dödsthrash som är precis lagom tillrättalagd, med snygga skrik och skönsång. Med intrikat melodislingande och potenta crunch-riff. Holländarna har lyssnat in sig flitigt och levererar med precision. Klart att de är det ultimata förbandet nere i sitt hemland.

Lite symptomatiskt är det dock att Fuelblooded delat scen med Darkane. Just likt skåningarna har holländarna nämligen svårt att verkligen få till den riktiga edgen på sina låtar. ”Off the face of the earth” är helt okej, rent av riktigt trevlig på sina håll, men det där lilla extra saknas. Precis som när jag lyssnar på Darkane sitter jag och väntar på att den där sista lilla växeln ska petas i. Att ett riff eller en refräng plötsligt ska explodera i briljans. Men det händer aldrig.

Fuelblooded bjuder på en bra produkt, men kanske inte riktigt det där minnesvärda. Jag kan inte undgå tanken att det är lite typiskt för band som genom karriären kommer att definieras som just förband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner