Joyzine.se


Recension - Skiva

Dexter Jones Circus Orchestra
If light can't save us I know darkness will, 2010
Skivbolag: Fuzzorama Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-01-22
Hemsida: myspace.com/dexterjonescircusorchestra

Dags för en tripp tillbaka till retrolandet. Jag har skrivit gott om Dexter Jones Circus Orchestra förr och jag är på väg att göra det igen. Men precis som när det begav sig senast går det inte att förbehållslöst dela ut god kritik för fyndigt betitlade ”If light can't save us I know darkness will”. Gruppen, under ledning av Tia Marklund, har ett skönt sound som de stundtals har lite svårt att fylla ut med bra låtar.

Hela plattan är likt sin föregångare inbäddad i rosa fluff. Det är mjuka kompositioner lindade i snygga riff, gärna från dubbla gitarrer, och en sånginsats som är så där skönt pårökt tillbakalutad utan att hemfalla åt någon ostig drogromantik. Det är melodiös retrorock med tillräckligt mycket modern touch för att det ska kännas viktigt även idag. Orkestern hittar i sina bästa stunder fram till laidback rock av riktigt gott snitt.

Men där finns också det enda problem som jag kan se med Dexter Jones Circus Orchestra. Ibland blir det lite för tillbakalutat, med resultatet att låtarna inte framstår som tillräckligt starka. Riktiga hits blandas således med utfyllnad på ett sätt som inte riktigt får mig att tro på den där mörka räddningen. På minuslistan antecknar jag också att någon i bandet tycks tycka om att spela gitarrsolo. Det är helt onödigt.

Som helhet är det dock rosor som bör strös över orkestern som konsekvent trampar på i sina inrutade mönster. Ni kommer garanterat uppleva en och annan avslappnad stund tillsammans med ”If light can't save us I know darkness will” bara ni ger den chansen. Tillräckligt mycket intrikat låtskapande ingjuter nämligen Tia och hans grabbar i sitt retrosound.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner