Joyzine.se


Recension - Skiva

Forever In Terror
Restless in the tides, 2007
Skivbolag: Metal Blade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-07
Hemsida: www.myspace.com/fitmetal

Jänkarna spanade nästan osunt mycket på den svenska västkustmetallen när de började bygga upp det som i folkmun numera har kommit att kallas New wave of american heavy metal. De inflytelserika grupperna lade till ett stråk av kommersialism och lite mer flott till den svenska modellen och vips var en ny musikalisk rörelse född. Vissa väljer att kalla den metalcore, melodeath eller deaththrash (lite beroende på utförande), vissa inte.

Många grupper gjorde den där grejen riktigt bra, men när Ohios Forever In Terror år 2007 rakt av plagierar vad Trivium, Unearth, As I Lay Dying och inte minst Ohio-grannarna Chimaira redan gjort borde det inte längre vara lika roligt. Och det är det inte heller, i alla fall inte fullt ut.

För ska man vara krass är debutalbumet ”Restless in the tides” en ganska dåligt producerad råplankning av vad som pågått inom den amerikanska scenen de fem, sex senaste åren. Här handlar det inte om att apa efter och göra samma grej som flera andra band, utan om att ta deras grejer och spela dem lite sämre. Melodier, meck och aggressiv gruffsång, allt känns som återupprepningar. Som att äta makaroner och köttbullar varje dag i veckan.

För att visa att de trots allt kan sin historia och inte bara ser till sina närmaste föregångare avslutar gruppen Shameless Crucifixion med ett finstämt akustiskt mellanspår (tänk Pallar Anders visa från In Flames ”Colony”). Det är så medvetet efterapande att det nästan blir löjligt och när de rena sångmelodierna som då och då smygs in låter exakt likadana i varje låt framstår jag förmodligen som en imbecill idiot som sätter betyget tre. Men hur mycket Forever In Terror än stjäl, härmar och plagierar kommer man inte ifrån att de har god smak och idéerna på ”Restless in the tides” är oftast medryckande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner