Joyzine.se


Recension - Skiva

Los Sin Nombre
Blind Leading Blind, 2009
Skivbolag: ViciSolum Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-11-13
Hemsida: www.lossinnombre.se

Stuket går att härleda tillbaka till en mängd storheter i så väl svensk som amerikansk metalflora. Produktionen är karg och aggressiv och framförandet balanserande på gränsen till det riktigt statiska. Med andra ord har Linköpings Los Sin Nombre när de sju år efter sitt bildande släpper ett debutalbum snitsat ihop riktigt fin dödsthrash.

Då och då letar sig en och annan postrockig influens in i musiken, men majoriteten av tiden är det fullt ställ och rakt på sak som gäller. Bandet räknar upp band som In Flames, Soilwork och Killswitch Engage i sitt pressmaterial och visst, rötterna finns på ungefär samma ställe, men den mer melodiska ådra som finns hos nämnda orkestrar för en ganska tynande tillvaro hos de här östgötarna. Jag hittar snarare paralleller till en grupp som Within Y. Fasta tas på det aggressiva och det gör att ”Los Sin Nombre” står ut lite ur mängden i dagens musikklimat.

Det enda som egentligen saknas för att den här debuten skulle kunna bli något verkligt minnesvärt är min ständiga stötesten. Låtarna! De lyser effektivt med sin frånvaro. ”Blind Leading Blind” är en arg uppvisning i stabilt riffande, duktigt musikerskap och en känsla för att skapa potent metal. Men det är inte mycket som fastnar i medvetandet på samma sätt som material från...säg In Flames, Soilwork eller Killswitch Engage...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner