Joyzine.se


Recension - Demo

And Wilt
You're now a song
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-27
Hemsida: www.andwilt.com

De är något trevligt på spåren, And Wilt från Falkenberg, men precis som så många nybildade grupper har de en bit kvar till förfinandet av sitt uttryck. Det är alldeles för enkelt att beskriva musiken på ”You're now a song” som trevande rock och sen vända sig åt ett annat håll. Men trägen vinner och gossarna har en hel del att bygga vidare på här.

När den här orkestern fattar instrumenten tycks känsla vara viktigare än en enhetlig musikstil och det är en ambition som faktiskt går fram riktigt bra. Det finns en viss typ av känslighet i samtliga spår på den här demon som gör musiken mer intressant än om det hade varit ett nytt Takida på jakt efter att skriva de senaste Radio Rix-hitarna som stått där och lirat. Jämförelsen är inte illa menad. And Wilt spelar inte krystad fejkgrunge, men det finns en gråtmildhet i materialet som de två grupperna delar.

Men istället för att sikta mot trista radiokanaler kastar And Wilt loss och utforskar ett djupare landskap som inte sällan drar mot pop. Jag får flera gånger känslan av ett mindre pretentiöst Eskju Divine och det ska förstås tas som något positivt. Gruppen har hittat känslan, nu måste de bara greppa vad de ska göra med den också.

Låtarna på ”You're now a song” är inte riktigt så starka som jag hade önskat. Den där känslan ligger och drar i mig och viskar om kommande stordåd, men melodierna förmår inte riktigt leva upp till det utlovade. Men den som lever får se heter det ju och i And Wilts fall borde det finnas mycket att se framöver.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner