Joyzine.se


Recension - Skiva

Baby Woodrose
S/t, 2009
Skivbolag: Bad Afro Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-09-26
Hemsida: myspace.com/babywoodrose

Nej, det här självbetitlade verket är inte i närheten av lika bra som senaste ansträngningen ”Chasing Rainbows” som landade för två år sedan. Anledningen till det kan mycket väl ligga i att en trio blivit till ett soloprojekt, precis som när det begav sig på debutalbumet ”Blows Your Mind”. Återigen har Lorenzo Woodrose suttit ensam och pillat med sina melodier och det är möjligt att det lett till en viss enkelspårighet i materialet.

Det handlar fortfarande om utflippad rockmusik som spänner från garagepunk till rena flumorgier, allt draperat i ett filter av gammaldags ljudande ljudideal. Det är hemtrevligt och bakåtsträvande samtidigt som det finns ett visst mått av vitalitet i materialet. Som om Beatles öppet käkat svamp och sen gett sig på att komponera. Det är det sound vi lärt oss förknippa med den här orkestern.

Men där ”Chasing Rainbows” var en uppvisning i fantastiskt låtmaterial når ”Baby Woodrose” bara halvvägs. Här finns en handfull riktigt fina bitar – vem imponeras till exempel inte av Lennon-rusiga Open up your heart eller Beach Boys-minnande Emily? - men kvaliteten är skiftande. Lorenzo lyckas på egen hand inte sy ihop tolv låtar som verkligen engagerar. Resultatet blir haltande och även om det bitvis glimrar till känns det här som lite av en besvikelse. Vare sig det beror på att medlemmar försvunnit eller inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Baby Woodrose (2007-01-01)
Baby Woodrose (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner