Joyzine.se


Recension - Demo

Greta & The One Night Stands
A Boy Named Greta
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-09-13
Hemsida: myspace.com/gretaandtheonenightstands

Jag gillar band som är självmedvetna, chosefria och har glimten i ögat. Greta & The One Night Stands är ett typiskt sådant band. De tar inte sig själva för mer än vad de i själva verket är och konstaterar i sitt följebrev att ”Greta & The One Night Stands har inte uppfunnit popen. De håller den bara vid liv.” Precis så är det och gruppen gör dessutom ett riktigt bra jobb.

Att de inledande tonerna av Don't play with her heart låter som något en ambivalent covermusiker som inte vet om han ska spela John MEs Love is my drug eller R.E.M.s Losing my religion skulle ha kunnat framföra känns helt rätt. Den här gruppen rullar runt i söt synthpop som för den sakens skull inte saknar allvar. Miss you boy är en becksvart ballad som faller sönder fullkomligt (på ett vackert sätt) framför öronen på lyssnaren. Dystert, snudd på förkrossat och ändå så vackert. Nog finns det en mörk sida av Greta & The One Night Stands också.

Men mest handlar det om smarta små melodier och popmusik som är glad utan att vara påträngande. Det är kul och det är inte långt borta att jag hoppar i en kjol och sällar mig till den skara gruppen samlat omkring sig. Här proklameras det nämligen för att alla ska bära kjol i syfte att upphäva könsroller...eller nåt. Vem bryr sig egentligen så länge popmusiken förtrollar?

Vad som ligger orkestern i fatet är dock att det inte finns något vidare djup i dess låtar. Hemproducerade söta små popverk med trevande tjejsång, visst, men när de snurrat några varv och upptäcktsmomentet är borta finns inte så mycket mer att hämta. Då tröttnar man ganska fort. Det måste gruppen jobba på om de vill bli bofasta på den så ombytliga popscenen av idag. Men som sagt, Greta & The One Night Stands har inte uppfunnit popen. De håller den bara vid liv.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner