Joyzine.se


Recension - Demo

Adams Apple
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-09-08
Hemsida: myspace.com/adamsapplerocknroll

Att flörta med det progressiva utan att det blir för unket och introvert är ganska svårt. I synnerhet om man i grunden sysslar med rockmusik. Adams Apple klarar emellertid den balansgången väldigt väl. Låt gå för att det blir lite väl utstuderat när en sitar tar för stor plats i Dreamcatcher, men överlag är de fem låtarna på den här demon en hemtrevlig vandring på eggen mellan progressivt och rakt rockigt.

Samtidigt som det flörtas med grupper i A Perfect Circles skola har Adams Apple uppenbarligen ett gott öga till den gamla gnistrande britpopen. Bakom filter och distmattor hittas enkelt passningar till så väl Oasis som The Verve. Det ger en skön dynamik till materialet och med rätt produktion skulle den här ensemblen säkert kunna bli något som faller i god jord hos P3s musikproducenter. Kan I Are Droid kan säkerligen Adams Apple också.

Vad som behöver finputsas är dock själva låtarna i sig. Jag ser helt klart poängen med stuket Adams Apple ger sig på, men låtmaterialet är inte tillräckligt starkt för att suga in mig och hålla mig kvar. Lite för strömlinjeformat och i avsaknad av de där riktigt vassa melodikrokarna är vad det här materialet är. Men bandledaren Adam Börjesson låter hälsa att han konstant skriver nytt material. Med andra ord borde vissa kompositionsmässiga framsteg göras och det är då vi kan börja snacka lovande i samma andetag som Adams Apple på riktigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner