Joyzine.se


Recension - Live

Devildriver
Metaltown, Göteborg
2012-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-16
Hemsida: www.devildriver.com

Man kan inte nog imponeras av Dez Fafara. Frontmannen som trots att han börjar bli till åren (om man nu kallar 46 för en ålder) oavbrutet och enträget fortsätter att kuska jorden runt i musikens tjänst. När jag intervjuade honom inför släppet av ”The Fury Of Our Makers Hand” för en herrans massa år sedan berättade han känslomässigt om hur han saknade sina barn, men att han var tvungen att kuska runt på vägarna för att det är hans jobb. Och där står han än idag med en glöd som är grymt imponerande.

Som första band ut på den näst största scenen och med gassande solsken som fond skulle man kunna tänka sig att det är en vanlig dag på jobbet för Dez Fafara och hans Devildriver. Ingen skulle väl egentligen klandra gruppen om de bara hafsade av sitt set, kvitterade ut gaget och drog. Det är alltid otacksamt att vara först ut dagtid på festival. Men det händer inte. Devildriver manglar som om det vore karriärens viktigaste spelning och mr Fafara är våldsamt taggad.

Man kan väl ha ett och annat att invända mot hans stereotypa mellansnack, men när det kommer till sångleveransen är han lysande. Ljusa skrik, tung growl och lite renare sång, allt sitter perfekt och med pondus. Ett uppskattande smil sitter som gjutet i ansiktet på sångaren hela tiden.

Bandets entusiasm smittar snabbt av sig på publiken. Många verkar vara riktigt taggade och flera gånger om uppstår spontana circle pits till hits som I Could Care Less och Clouds Over California. En bättre start på festivalen kunde man knappast ha fått.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2012
In Flames

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner