Joyzine.se


Recension - Skiva

Bridge to Solace
House of the dying sun, 2009
Skivbolag: GSR Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-28
Hemsida: www.bridgetosolace.org

Lite av gnistan har slocknat i takt med att den oförstörda glädjen och originaliteten har försvunnit ut ur Ungerns finaste export Bridge to Solace. De minnesgoda vet att jag öste lovord över ”Where dreams and nightmares unite” som landade på redaktionen för några år sedan. Då lät det som om ungrarna suttit och komponerat sin melodiösa metal utan att ta någon större notis om omvärlden. Till ”House of the dying sun” har världen hunnit ikapp gruppen.

Resultatet är att Bridge to Solace plötsligt låter mycket mer likt genrekamraterna Unearth och As I Lay Dying. Många av gitarrslingorna är fortfarande snillrika och det melodiösa sättet att hantera grov metalcore (vilket mest dyker upp under plattans andra halva) finns här, men ”House of the dying sun” skulle ändå kunna vara en platta vilken som helst från vilket genreanknutet band som helst. Bridge to Solace har uppenbarligen gjort precis vad de inte gjorde inför förra plattan – lyssnat på omgivningen.

Detta till trots är det förstås kvalitativ metalcore som döljer sig bakom det oerhört tjusiga omslaget (Pestens Tid någon?). Ungrarna har inte slutat skriva bra låtar och några medlemsförändringar ändrar inte på det faktum att det är en oerhört kompetent spelande orkester. Den här skivan bräcker många konkurrenter utan problem, men jag känner mig ändå lite snuvad på konfekten. Jag trodde nog faktiskt att Brigde to Solace skulle våga fortsätta klä sig i skygglappar och inte låta sig påverkas av de strömlinjeformade trenderna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bridge To Solace (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner