Joyzine.se


Recension - Skiva

Jonteknik
Sounds from the electronic garden, 2009
Skivbolag: Jonteknik Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-23
Hemsida: www.jonteknikmusic.com

Skivtiteln är oerhört träffande. Det här är musik från en elektronisk fauna, men likt i kärleksfullt vårdade trädgårdar finns här en mångfald och artrikedom som är en fröjd att få bekanta sig med. Jonteknik rör sig i ett spektrum av elektroniska tongångar som lovar att så gott som alla ska kunna hitta något att njuta av.

Därmed blir det emellertid också lite ospännande på sina håll. Även om rosorna är röda, blå, gula eller rosa är det ändå fortfarande rosor så att säga. Däremot ska Jonteknik ha väldig cred för sättet att arrangera ihop sin musikaliska trädgård utan att det känns splittrat.

Här finns lunkande techno och högtravande synth. Depeche Mode och Kraftwerk tillåts båda ha inflytande utan att det känns som för tydliga influenser. Sång inkorporeras lika självklart som Jonteknik rör sig över rent instrumentala territorier och det enda som är konstant i det böljande hopkoket är att tempot är förhållandevis lågt.

”Sounds from the electronic garden” är en drömsk platta som man kanske inte älskar, men som det samtidigt är väldigt svårt att slå ifrån sig. Den som inte hittar något av värde bland de här 14 kompositionerna måste på ett eller annat sätt vara gravt allergisk mot elektronisk musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jonteknik & Martin Philip (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner