Joyzine.se


Recension - Demo

Amys Ashes
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-10
Hemsida: myspace.com/amysashes

När de manglade som hårdast den sista tiden med Defleshed var det sista man kunde vänta sig att trumslagaren Matte Modin och gurgelhalsen Gustav Jorde bara några år senare skulle utgöra rytmsektion i ett band som spelade lipsillsrock. Men precis så har det blivit. I Amys Ashes spelar de visserligen andrafiol bakom grundarna Aliz och Eric samt Ville Valo-wannaben Aram, men skrällen är ändå ett faktum.

Att det är just dessa herrar som lirar hörs förstås inte och att namnen ens lyfts fram i marknadsföringen är förstås bara för att de har en känd klang. Men Amys Ashes skulle förmodligen klara sig bra även utan detta billiga trick. Musiken de spelar har stor potential att lyckas stort i Sverige med det musikklimat som råder idag. Utan att göra någon närmare jämförelse bandens sound emellan skulle man kunna beskriva de här tre spåren som Takida hade låtit om de stirrat på HIM istället för Creed.

Nu håller förstås Amys Ashes ett betydligt högre tempo och har en kyligt industriell produktion signerad Örjan Örnkloo (Daniel Bergstrand ska producera debutalbumet), men annars finns tydliga kopplingar till genren. Om Lacrimas Profundere kunnat erkänna att det faktiskt finns en och annan ljusglimt i tillvaron hade det kunnat låta så här.

Problemet för Amys Ashes är precis som för många liknande band att det blir lite enkelspårigt efter ett tag. Den delikata elektronik som används som garnering råder ingen bot på detta. Om jag får den känslan efter tre låtar är det kanske inte jättelovande inför den stundande fullängdaren. Celebra musiker till trots.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner