Joyzine.se


Recension - Skiva

The Illusion Fades
Killing Ages, 2009
Skivbolag: Pandaimonium Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-02
Hemsida: myspace.com/theillusionfades

Allt är så högtravande och gråtmilt att jag blir alldeles tårögd och inspireras till att karva mig själv i handlederna med krossade rödvinsflaskor i skenet av flackande stearinljus. Nåväl, nästan i alla fall. Det går inte att påstå något annat än att The Illusion Fades lyckas locka fram en mörk och dyster känsla ur sin klassiska gothrock.

Att grekerna sen varierar sig ungefär lika mycket som fotsvett luktar gott är en annan femma. I sin långsamma gothrock hittar de allt som oftast en sugande nerv som gör att de kommer undan med noll detaljrikedom. Det är deprimerande och vackert på en och samma gång och The Illusion Fades klarar tricket att spela och spela och spela utan att det egentligen blir långtråkigt någon gång.

Behöver ni som vanligtvis inte firar fredagar med att klä er i läder och dricka buteljerade druvor till toner av mörker ett riktmärke för att få grepp om soundet skulle det kunna sägas att dessa greker simmar någonstans mitt emellan Type O Negative och HIM. Stabil och melodiöst lättillgänglig gothrock helt enkelt. Så som genren ska hanteras.

Som en lustig detalj kan avslutningsvis också nämnas att George Dedes inte bara är en duktig sångare (han har precis alla attribut som krävs i den här genren) utan att han också ser ut precis som en svartrockande variant av vår svenska schlagerguru Tomas Gson.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner