Joyzine.se


Recension - Skiva

Johnfish Sparkle
S/t, 2009
Skivbolag: Transubstans
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-24
Hemsida: myspace.com/johnfishsparkle

Att bara lyssna på Johnfish Sparkle förtäljer inte mycket av sanningen. Hade jag inte vetat att gruppen kommer från Italien och att den bildades så sent som i mars 2008 hade jag langat iväg en kvalificerad gissning på att det var en brittisk kvarleva från det hårdföra 70-talet.

Johnfish Sparkle spelar nämligen bluesig retrorock med en bravur som sällan hörs från fotbollsfilmarnas förlovade hemland. Nog för att mycket god musik sprungit ur stöveln, men italienarna är knappast kända för att göra saker med ackuratess eller avhållsamhet. Det är sådana egenskaper som är den här powertrions styrka. De siktar in sig på en stil och avviker sedan inte en enda gång från målet under sina nio svängiga spår.

Just därför låter det också väldigt mycket autentiskt 70-tal om den här självbetitlade skivan. Hade Led Zeppelin och Cream satsat mer på renodlad blues hade Johnfish Sparkle varit deras storögda lillebröder. Ungefär så låter det. I slutändan är dock faktumet det att italienarna handlar mer om just sin stil än något annat. Jag tycker de gör helt rätt som satsar på sin oväntat enhetliga linje, men materialet hade kunnat vara en aning starkare. Däremot är Al Serra en inspirerande sångare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner