Joyzine.se


Recension - Skiva

Vengeance
Soul Collector, 2009
Skivbolag: Metal Heaven
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-29
Hemsida: www.vengeanceonline.nl

Det är roligt med band som är gamla som gatan och som heller inte gör något för att dölja det. Holländska Vengeance har 25 år på nacken och låter inte på något sätt mossigt. Men samtidigt hörs det otvetydigt att det här är just en gammal grupp.

Vengeance står för den gamla skolans hårdrock. Söligt tempo, tunga riff och en sångare med lika mycket taggtråd som melodi i stämbanden. Det låter hälsosamt mycket 80-tal om ”Soul Collector” (det har jag nog aldrig skrivit tidigare och kommer förmodligen inte att skriva många gånger igen) och detta utan att det blir för glammigt eller utstuderat. Holländarna lirar helt enkelt bara den metal som de alltid har gjort och gör det tillräckligt kompetent för att det inte ska låta fel 2009.

Jag är väl en odugling vad det gäller min historia antar jag, men Vengeance har (trots att vi nästan är jämnåriga) aldrig korsat mina vägar tidigare. Därmed blir det inga jämförelser kring hur gardet står sig mot sina tidigare ansträngningar. Men jag utgår ifrån att ”Soul Collector” inte är något av de starkare vaxen i diskografin. I grund och botten är det nämligen så att det här snarare handlar om ett juste 80-talsnostalgiskt hårdrockssound än några minnesvärda låtar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Winters Verge (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner