Joyzine.se






Recension - Skiva

Far & Son
Panik (CDs), 2008
Skivbolag: Hybris
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-15
Hemsida: myspace.com/farochson

Att Frej Larsson skaffat sig en mängd orkestrar där han får utlopp för sin rap är bra. Den gång jag flyktigt såg honom försöka få in den varan under en spelning med Slagsmålsklubben blev det pannkaka av det hela, milt uttryckt. Däremot förstår jag inte alls vad han ska med Far & Son till. Att döma av singeln Panik låter de mest som ett andra klassens Maskinen.

Alla som inte dansar är våldtäktsmän, ja ingen missade väl hiten för gänget som Frej har tillsammans med Afasi & Filthy. När den dampige musikanten nu slår sina påsar ihop med radiorösten Simon Gärdenfors under namnet Far & Son låter det som om fokuset är riktat åt ungefär samma håll. Formuleringarna må inte vara fullt lika raka, men de är fortfarande hårda, rakt på sa och utan någon som helst självcensur.

Och musikaliskt är skillnaderna inte heller särskilt stora. Panik är ungefär samma klubbgung som backar upp Maskinen och som till viss del också går igen i Slagsmålsklubben. Helt okej, men långt ifrån med samma skärpa som hos nämnda band. Far & Son kommer säkerligen att få gott om radiotid (det får ju alla med känningar på insidan och som kommit upp sig lite) och fungerar utan tvekan på dansgolvet. Men det känns ändå som en parentes. Långt ifrån så klaustrofobiskt att man får panik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner