Joyzine.se


Recension - Skiva

Squealer
The Circle Shuts, 2008
Skivbolag: AFM Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-11
Hemsida: www.squealer.de

Jag hade med några Squealer-låtar på diverse samlingscds när det begav sig förr om åren. Kan inte längre minnas exakt när det var eller vilka skivor det gällde, men minnet säger att om man plockade russinen ur kakan var Squealer en riktigt gemytlig orkester.

Det tyska thrashgäng som hördes då skiljer sig dock betydligt från den musik som möter mig på ”The Circle Shuts”. Då var germanerna ett ettrigt thrashband som uppenbart diggade Schmiers jobb i Destruction. Idag låter de snarast som ett sidoprojekstgäng från någon flådig studio i Helsingborg.

Visst vilar Squealer fortfarande tungt på den thrash som lade grunden till bandet, men stormarna med dödsfall och medlemsbyten har uppenbart gjort en hel del med uttrycket. Idag hittar vi Squealer irrande någonstans mittemellan Darkane, Terror 2000 och The Defaced. Det är modern thrashmetal så det bara skriker Skåne om det.

Med en sådan liknelse inser ni snabbt att ”The Circle Shuts” kommer med vältrimmade gitarrer som nallats från västkusten, men smygprogression som aldrig riktigt når upp till sina ambitioner och rensjungna refrängstycken som ibland tenderar att bli lite för högtravande. Låtmaterialet är säkert väl genomarbetat men just att uttrycket låter som det gör leder till att det vilar lite utav en projektkänsla över skivan. Känslan av att det verkligen är hundra procent på allvar infinner sig aldrig.

”The Circle Shuts” är således långt ifrån fräsch, men ändå tämligen stabil. Här finns en handfull spår som inte skulle skämmas för sig på en blandcd. Där finns också den enda riktiga likheten med det Squealer jag minns. Om man plockar russinen ur kakan är det en riktigt gemytlig orkester.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner