Joyzine.se


Recension - Skiva

Glamour of the kill
S/t (ep), 2008
Skivbolag: Siege of Amida Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-23
Hemsida: glamourofthekill.com

Att förvänta sig något annat än tidsenlig metalcore av ett gäng som kallas sig Glamour of the kill vore förstås rent korkat, men här finns ändå några ingredienser som särskiljer gruppen. Bland annat nyttjas galopptrummor minnande om heavy metal (lyssna bara på In search of salvation) och melodi går före machotendenser.

Så lite kan göra så mycket. Inom en musikstil som blivit så överexploaterad att man blir spyfärdig bara av tanken framstår Glamour of the kill, sitt strikta regelföljande till trots, som en någorlunda fräsch fläkt. Bara en sådan sak som att låta riktig (nåja, lite emo) sång spela förstafiol framför tröttsamt gastande gör att materialet känns intressant.

Nu finns förstås det uppdämda testosteronet här också, men Glamour of the kill nyttjar det inte nödvändigtvis enligt skränig vers/fager refräng-formeln. Istället får vi lite hardcorekörer och välsjungna verser som värmer en sargad metalsjäl.

Men i slutändan klamrar sig gruppen ändå fast vid de där riktlinjerna som dragits upp och cementerats av så många. Det är snärtiga låtar med melodramatiska namn, tillrättalagda refränger och gitarrer a la Killswitch Engage (som i sin tur stal dem från In Flames i ett tidigare led) och så kommer skrikverserna krypande mot slutet…

Pluspoäng för de sporadiska tecknen på en vilja att utveckla stilen och att Glamour of the kill håller sig till en ep (för tillfället, de kommer säkert dribbla bort sig själva med en långtråkig fullängdare framöver de också). Annars är det som vanligt när jag recenserar metalcore, okej men egentligen aldrig särskilt spännande.

Och vad är tanken med att leverera skivan med en booklet som stinker lavendel? Vem tror att jag vill ha doften av toalettrengöring på kontoret eller i vardagsrummet?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner