Joyzine.se


Recension - Skiva

Lower Definition
The greatest of all lost arts, 2008
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-21
Hemsida: myspace.com/lowerdefinition

Kom inte och säg att förpackning och omslag inte spelar någon roll! Det står Ferret på etiketten. Jag vet i det stora hela precis hur ”The greatest of all lost arts” låter innan jag ens stoppat den i spelaren och att jag inte kommer att tycka att det är särskilt fantastiskt. Ändå drivs jag av ett obeskrivligt sug att undersöka plattan närmare. Anledningen är kort och gott det oerhört tjusiga omslaget. Det lockar till lyssnande och upptäckt på ett sätt som flera orkestrar borde ta lärdom av.

När jag väl tagit mig förbi det stadiet blir precis allt som jag hade förväntat mig. Lower Definition är amerikansk metalcore i tredje generation. Gruppens lilla egenhet är att de på något sätt lyckas separera det blödiga från det aggressiva. De två elementen i musiken fungerar som två sidestories som ligger och triggar varandra. Eller som om någon spelar en 36 Crazyfists-platta ovanpå en Unearth-dito om ni så vill.

De genomtänkta arrangemangen känns inledningsvis ganska friska. Men ger man bara plattan lite tid visar det sig ganska snabbt att det bara är ett halvhjärtat grepp för att dölja att det rör sig om musik som inte är nyskapande för fem öre. Lower Definition gör samma grej som sina miljarder kollegor och det är väl okej, men aldrig särskilt spännande.

Att albumtiteln – ”The greatest of all lost arts” – sedan är någon sorts reflektion över musikklimatet och att musik som konstform urvattnats blir i sammanhanget…ja, ja ni vet vad jag tycker. Vi behöver inte ta det ett varv till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner