Joyzine.se


Recension - Skiva

Dew-Scented
Incinerate, 2007
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-24
Hemsida: www.dew-scented.de

Tyska veteranen Dew-Scented fortsätter idogt att släppa plattor vars titlar har begynnelsebokstaven i. Genom åren har de velat något mellan stabil dödsmetall och mer tidsenlig nythrash. Me den gemensamma nämnaren att de alltid borgat för god kvalitet.

Jag tvivlar ärligt talat på att dessa tyskar hittar nya fans med några av sina skivor numera. Jag har en tydlig känsla av att de släpper skivor bara för att det är så det ska gå till. För att det är det enda de vet och för att de trivs med det. Upprepa namnet Dew-Scented för en skara hårdrockare och de flesta kommer titta oförstående på dig. Det är inte direkt den hetaste akten. Den det diskuteras om på Internet eller kring merchandiseborden på festivaler. Tyskarna har trots lång och trogen tjänst alltid agerat lite i bakgrunden.

”Incinerate” gör ingenting för att ändra på detta. Den här gången väger germanerna återigen över mot stabilt murad dödsmetall. Men de fortsätter att vara en tämligen anonym orkester. Ingen skulle plocka ut Dew-Scented i ett blindtest. De har inga så pass utmärkande drag. Vilket i sin tur också leder till att ingen kommer att ha dem som favoritband.

Men låt ingen skugga falla över ”Incinerate” för detta. Det är ett tekniskt kompetent och fläskigt dödsalbum som inleder med ett par riktigt imponerande bitar för att sedan tappa lite i slagstyrka längs vägen. Lägstanivån är dock hög och så väl smattrande kaggar som ilskna solon sitter precis där de ska. Dew-Scented fortsätter att borga för kvalitativ metal samtidigt som de i vanlig ordning inte gör några djupare avtryck.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dew-Scented (2002-01-01)
Dew-Scented (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner