Joyzine.se


Recension - Skiva

Dew-Scented
Impact, 2003
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-10-27
Hemsida: www.dew-scented.de

Jag var inte alls särskilt förtjust i tyskarnas förra långkörare ”Inwards” som bjöd på allt för statisk och fantasilös dödsmetall. ”Impact” är dock en rejäl uppryckning sedan senast och bjuder på stundtals riktigt tuff dödsthrash.

Antagligen sitter Leffe Jensen och hans anhang hemma och onanerar till Slayer-affischer och The Haunted/ At the gates-booklets. Någon egensinnighet finns inte på den här plattan över huvud taget. Det är inte på det sättet att herrarna plankar förebilderna (?) utan snarare att de bara plöjer på i en redan vitt uppharvad fåra. Det är just detta faktum som förtar lite av glädjen med att lyssna på Dew-Scented. Jag hade gärna hört lite mer egna och annorlunda grepp. Som det är nu känns ”Impact” som en lillebror till Haunteds ”Made med o it”-platta.

Tekniskt sett är ”Impact” en enorm topprestation. Germanerna smiskar sina instrument med både frenesi och kirurgisk precision. De undviker dessutom fällan att förlora svänget och känslan som många tekniska gäng faller i. Stundtals fullkomligen osar det om inspelningen. Men jag är som ni märker kluven, lite fler överraskningar hade krävts för att lyfta den här plattan helt och hållet. Vokalisten Leffe Jensen låter till och med som en brorsa till numera avhoppade Haunted-sångaren Marco Aro.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dew-Scented (2002-01-01)
Dew-Scented (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner