Joyzine.se


Recension - Skiva

Bullet
Bite the bullet, 2008
Skivbolag: Black Lodge
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-05
Hemsida: www.bullet.nu

Originalet är alltid bäst. Det är ett argument som aldrig kommer att bli ohållbart i en diskussion vare sig det är korrekt eller inte. Och förmodligen är det också det argument som ältas mest fram och tillbaka när Växjös Bullet kommer på tapeten. Här snackar vi om en orkester som enbart fungerar som hyllning till svunna tider.

För hur man än väljer att vrida och vända på saker och ting har AC/DC och Judas Priest (ja det är precis som en korsning mellan de två gängen Bullet låter) gjort den här grejen både före och bättre än vad smålänningarna gör. De är att betrakta som ett tributeband, ett gäng som fastnade någonstans på 80-talet och vägrat ta in ny musik sedan dess. Kanske skriker de rent av ”heavy metal in the night” när de onanerar.

Med så givna förutsättningar (originalet är alltid bäst) är det förstås svårt att helt och hållet älska den musik Bullet krystar fram. Le lite åt den och den skitnödiga sånginsatsen, ja visst. Men tycka genuint bra om den, nej det är svårt. Bullet känns lite för mycket som ett substitut till coverband för att jag ska kunna ta dem till mig. Däremot ska gruppen naturligtvis ha all heder för att de fortsatt att hålla sin heavy metal skitig och skippat allt vad putsad produktion heter.

Gruppen har kommit en lång väg sedan debuten ”Heading for the top” och ”Bite the bullet” har sina stunder. Men i realiteten är det så att Bullet aldrig kommer bli något annat än några ganska töntiga hårdrockskillar som storögt dyrkar sin barndoms idoler.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metallens sommar
Trästockfestivalen 2010 - torsdag
Bulletsize (2012-01-01)
Bullet (2010-03-06)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Viktor, 2009-03-19 18:53:43 (83.249.30.59)

Har aldrig läst något värre än recensionen av Bullet - Bite The Bullet. Först och främst, produjtionen är precis som den ska vara. Nicke i Hellacopters har producerat plattan och han har gjort ett fantastiskt jobb. Och att säga att Judas Priest och AC/DC gjort samma sak bättre och tidigare är bara fel. Bullet har en kraft och styrka som binder samman metal och rock n roll på ett fantastiskt sätt. De är med och startar den nya, svenska heavy metal-vågen, med de banden som inte är så jäkla rädda för att gå tillbaks och ta inspirationen från det förgångna. Det var ju då den bra musiken gjordes! Alla band idag måste "hitta på nåt nytt", varför inte bara fortsätta på något som folk älskar? Jag har lyssnar på Bite The Bullet varje dag sedan jag köpte den förra året, och jag tänker inte låta dig ta ifrån dem den respekten de förtjänar. Du är som Markus Larsson när han gav Rolling Stones konsert 2 plus av 5... Ute och cyklar. Bullet står för det vi hårdrockare gillar, det är inget fel med att bära fanan vidare! De gör nya låtar som aldrig skrivits förut, och de borde behandlas som sådana. Roadking, Bite The Bullet, Nailed To The Ground, Rock Us Tonight, The Rebel´s Return m.fl är alla nya, fantastiska låtar. De berör oss fans på samma sätt som Judas Priest och AC/DC´s gamla alster när vi först hörde dem. Folk säger alltid att "sån musik görs inte längre". Här kommer Bullet och kör grejen fullt ut, och då får de skit. Skitnödig sång? Kan tyckas om man inte lyssnar noga, men den gode Hell Hofer visar ett väldigt fint register, och det ska till ganska mycket för att man ska kunna "pull off" en sån skrik-röst på ett snyggt sätt. Se Bullet live, då ska du se att du blir överkörd av detta fenomenala band! Lyssna på skivan igen, och inte på nån jäkla mes-volym.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner