Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
There’s a razzia going on vol 1, 2008
Skivbolag: Razzia Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-02
Hemsida: www.razziarecords.se

Nästan 60 minuters musik från Razzia Records kan naturligtvis inte vara dåligt. Bolaget har satt sig på kartan som en leverantör av högklassig musik, företrädelsevis inom rock och pop, men även med utsvävningar åt hiphop och elektroniskt. När de samlar 17 artister på en och samma cd är det klart att det vattnas lite extra i munnen (även om man alltid ska ta skitsnacket om outgivet och b-sidor med en nypa salt).

Sett enbart till uppställningen är den här samlingen fantastisk. Högt ansedda (och också riktigt bra, det är inte bara tal om hype) artister trängs med varandra. Låturvalet är det däremot inte lika väl beställt med. Skivan saluförs som en aning exklusiv, ändå deltar Timo Räisänen, Mange Schmidt och I Are Droid (för att nämna några) med aktuella singlar eller albumspår.

Men de riktiga godbitarna finns och de kommer företrädelsevis från de lite mindre artisterna. Fräscha London-duon Tellevika tar hjälp av Firefox AK och levererar en fantastisk liten discohit. Adiam Dymott som sägs vara på gång med en debut tar hjälp av Thomas Rusiak i snitsiga Memory loss som bär klara likheter med Chumbawambas Amnesia och Svenska Kürkan är oavsett om akten existerar längre eller inte ett riktigt roligt experiment. Det är doldisarna som gör den här skåpsrensningen köpvärd.

Skivan öppnas av Hello Saferide (som snart släpper ny platta) och avslutas med infernaliskt vackra Coming down cold, signerad Ebbot Lundberg och Mattias Bjärred. Med andra ord får rutinerade rävar leda lyssnaren in och ut. Däremellan bjuds smågodis som befäster Razzias position som Sveriges allra mest intressanta småbolag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2002-01-01)
V/A (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner