Joyzine.se


Recension - Skiva

Promise Divine
Santos, 2008
Skivbolag: Digital Revolt
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-04
Hemsida: www.promisedivine.com

Jag och Promise Divine-sångaren Andreas Hellsén var nog de mest ostereotypa fanzinemakarna inom punken i slutet av 90-talet. I kretsen där publikationerna (hans hette headBANG vill jag minnas) byttes och såldes drällde det av politiskt färgade 16-åringar som naivt ältade kommunistiska budskap och formulerade sig som skit. Ingen av oss fastnade någonsin i det där, på varsitt håll (vi hade egentligen aldrig någonting med varandra att göra mer än att vi läste och recenserade varandras verk) utvecklades vi ifrån den stereotypa punken. Jag blev en musikskribent med erkänd bredd och Andreas, ja han förälskade sig i emo.

Därför blir jag inte det minsta förvånad när han nu många år senare dyker upp som frontman i en emotrio. Av alla de andra fanzinemakarna hörs inte ett knyst nuförtiden, men att mr Hellsén hade en målmedvetenhet och musikalisk kärlek nog för att lyckas kändes nästan redan på den tiden när vi var korkade, fanzinemakande snorungar.

Att lyckas och vara framstående musikaliskt är dock två vitt skiljda saker. Promise Divine är knappast en orkester som får mig att gå i taket. Visst kan jag se tjusningen med de lättillgängliga refrängerna och busenkla melodierna (att det här funkar i staterna förvånar mig inte det minsta), men det finns inget djup. Allt som hörs på ”Santos” har hörts förr, inte nödvändigtvis bättre, men på precis samma sätt.

Förstå det här rätt nu. Jag försöker inte på något sätt sparka på herr Hellsén och hans Promise Divine, de är inte sämre än någon annan och jag lyssnar gärna på den här plattan. Men den ger mig inget extra. Här finns några riktigt medryckande kompositioner, så som Come September och Hero as in Heroine, men inget bestående.

Kanske är det hela emoscenens förbannelse att det är alldeles för enkelt att bara bli en i mängden. Förmodligen är det så. Men trots allt, kul att någon av de vettigaste från den tidens fanzineungar faktiskt lyckats.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Promise Divine (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner