Joyzine.se


Recension - Skiva

Promise Divine
Come September (CDs), 2008
Skivbolag: Digital Revolt
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-17
Hemsida: www.promisedivine.com

Come September var ett av de mer framträdande spåren när Promise Divine albumdebuterade med ”Santos” i våras och att den nu blir singelspår är helt i sin ordning. Det rör sig om traditionsriktig hångelemo med stark refräng, som klippt och skuren för en amerikansk marknad och med potential att slå sig in på givmild reklamradio. Jag skulle bli förvand om Promise Divine inte får åtminstone lite rotation med den här kompositionen.

Förutom huvudspåret bjuds här även på ytterligare två spår. Co-pilot är en ganska menlös liten sak som mest känns som något som (med rätta) valdes bort inför albumet och nu får tjäna som utfyllnad. Det saknas en riktig refräng och känns mer gnälligt än emotionellt.

Att ge sig på en tolkning av Sunday bloody Sunday är dock ganska modigt. Det är en vansklig sång att försöka göra till sin egen och inte minst att stoppa in i prunkande emokostym. Men Promise Divine gör den på ett ganska slafsigt sätt och i punkigt tempo och vinner omedelbart mitt gillande. Emo ska inte vara särskilt svårt, det ska vara kul och det lyckas gruppen med här.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Promise Divine (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner