Joyzine.se


Recension - Skiva

Reflexion
Dead to the Past, Blind for Tomorrow, 2008
Skivbolag: Mach XX
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-14
Hemsida: www.reflexionmusic.com

Jag hör det direkt. Det finns aldrig minsta uns av tvivel om att det här måste vara finskt. Jag missade debutalbumet ”Out Of The Dark”, men musiken som hörs på den här uppföljaren låter så finskt som det över huvud taget går att låta. Och i det här fallet är det något otvetydigt positivt.

Jag har inte den minsta aning om vad det kan bero på att just finnar kan utmärka sig på det här viset med sitt sound, men det finns inga andra som kan låta på det här viset. Och då låter Reflexion ändå inte exakt som något annat gäng från hemlandet. De svarar snarare för en hemtrevlig mix av smått och gott.

Juha Kylmänen påminner i sin sång på mer än ett sätt om en tillbakalutad Timo Kotipelto (Stratovarius) och i den lättlyssnade rock som ändå är Reflexions melodi finns paralleller till så vitt skiljda uttryck som finsk heavy metal och Sentenceds begravningsdystra gothrock. Det skulle även gå att få in en passning till uttjatade HIM även om Reflexion känns mer ärliga och mindre glättiga.

Framförallt ståtar ”Dead to the Past, Blind for Tomorrow” med starka refränger som på det typiskt finska viset nästlar sig in i skallen och lockar till så väl handklapp som allsång. Det tangerar aldrig schlagergränsen även om det är bra nära några gånger. På ett positivt sätt. Reflexion bjuder på lättsam (så lättsam man nu kan vara som finne) rockmusik och jag nöjer mig med det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner