Joyzine.se


Recension - Skiva

Deadline
We’re taking over!, 2008
Skivbolag: I Used To Fuck People Like You In Prison Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-08
Hemsida: www.deadline-uk.com

Undertiteln är ”Plus a collection of your favourite songs played loud, live and fast!”, det är ett vågat statement. Livealbum är svåra grejer, oftast mynnar de inte ut i annat än nostalgiska dokument för dem som verkligen var på plats när inspelningen skedde. Att fånga intensiv punkrock på plast är en ännu svårare nöt att knäcka, det är rent av svårt i studiosammanhang. Hur högt, snabbt och intensivt Deadline än spelade den där kvällen i Lichtenfeld Stadthalle sommaren 2007 kommer det ofelbart att låta sämre, lägre och tamare på skiva.

Och det gör det också. Deadline vill gärna kalla detta ett fullständigt album, men av 17 låtar är enbart 4 nya och 13 tagna från den nämnda spelningen. Livespåren är utan tvekan det svaga kortet här. Gruppen skryter med att de inte mixtrat något med inspelningen i efterhand. Well, det kanske de borde ha gjort, det haltar betänkligt och publiken låter så där lagom entusiastisk när gruppen piskar upp sina kompositioner i vansinnestempo.

Men jag är inte obeveklig. Det finns en viss charm i Deadlines hämningslösa liveeskapader och även om 13 låtar är alldeles, alldeles för många är det kul med en liten smak av vad den här orkestern är kapabel till på en scen. Däremot tycker jag betydligt bättre om de nya studioinspelningarna.

I grunden är det förstås fylledum punkrock med ett och annat skainslag som står på Deadlines repertoar, men Liz Rose är en entusiastisk sångerska och gruppens melodisinne gör de nya bitarna klart hörvärda.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Headplate
Det är en sorgens kväll

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner