Joyzine.se


Recension - Skiva

Cracker
Forever, 2002
Skivbolag: Back Porch/Cooking Vinyl
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-12-30
Hemsida: www.crackersoul.com

Cracker förvirrar mig, jag vet inte i vilket fack jag ska sortera in deras femte studioalbum "Forever". Oftast bjuder de på lättsmält pop med trallvänliga melodier, men då och då gör de avstickare i allt från skramlig rock till otroligt soft blues. Stundtals är låtarna hur vackra som helst medan vissa är så magstarkt tralliga att kväljningar plågar halsen.

Många av låtarna på "Forever" rör sig mot tårdrypande landskap med fint hanterade gitarrer och känslofull sång. Lika många har högre tempo och är lite mer catchy om jag tillåts uttrycka mig så. Jag hör lite Suede och Pulp, lite Beatles och Manic Street Preachers, ja till och med lite Orup i Crackers musik.

Glädjen av att få spela och entusiasmen av att få skapa något sprudlande och eget genomsyrar skivan och det känns väldigt äkta. Att arrangemangen är väldigt enkla och strikt hållna förstärker känslan av att detta kommer från hjärtat. Det behövs band som Cracker i dagens musikklimat där dollartecken tycks vara viktigare än noterna man har framför sig.

Det blir lite för klämmigt lite för ofta och det gör att jag inte kan dela ut något toppenbetyg. Men Cracker ska ha en stor eloge för det de gör, vi behöver flera band som dem.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner