Joyzine.se


Recension - Skiva

In Mourning
Shrouded Divine, 2008
Skivbolag: Aftermath Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-02-25
Hemsida: www.inmourning.net

Efter många lovande år i demomyllan tar In Mourning äntligen steget fullt ut med sitt debutalbum ”Shrouded Divine”. Och de gör det när behovet av så här fläskig death metal är som allra störst.

Så här ligger det nämligen till. Där så gott som alla andra svenska band som hanterar någorlunda många melodier och dödsmangel i samma förpackning antingen övergått till stagnerande dödsthrash eller sadlat om till trendkänslig melodeath fortsätter In Mourning att vara ruggigt brutala…och akustiskt delikata. De visar att man inte behöver göra avkall på brutaliteten bara för att man även inkluderar sockersöta melodier och ren sång i sin musik. I sina allra tyngsta stunder handlar ”Shrouded Divine” inte om annat än ren death metal.

Men det är det övriga i mixen som gör det hela intressant. Utan att bli Opeth-lökiga tillåter sig In Mourning att vara tämligen progressiva och tvekar inte att plocka fram den akustiska guran när så behövs. ”Shrouded Divine” är en dynamisk resa förbi allt vad tilltalande döds behöver. Det är variationen som gör helheten och i det perspektivet är allt det fläskiga en ordentlig krydda.

Att bandet sedan inte riktigt lyckas hålla intresset uppe hela speltiden ut får väl skyllas på att det ändå handlar om ett debutalbum. I sina mest grooviga stunder ligger In Mourning ändå i Sverigetoppen idag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Johan Norström
Årets bästa 2012 enligt Johan Norström

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Andreas, 2008-03-05 00:21:53 (62.108.213.141)

3/5 var väl lite snålt ändå. 4/5 i minsta fall. /A

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner