Joyzine.se


Recension - Skiva

Mahatma
Perseverance, 2008
Skivbolag: Listenable Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-02-17
Hemsida: www.myspace.com/mahatmametal

Det verkar vara grejen med asiatisk musik över huvud taget att ingenting tillåts vara statiskt. Vare sig det rör sig om polerad Japan-pop eller, som här, redig metal från Korea finns alltid ett visst mått av schizofreni med i bilden. Det är som om asiaterna inte tillåter sig att vara en stil trogen. Att de tycker att det är alldeles för roligt att flacka omkring för att kunna låta bli.

I många fall tycker jag att just sådan musikalisk mångfald är ganska jobbig. Det blir lätt för mycket av det goda. Men i Mahatmas fall funkar det riktigt bra. De är totalt bortkollrade och har inte en aning om ifall de är ett death- eller heavy metalband, men ”Perseverance” låter riktigt kul.

Mycket av det jag gillar med plattan är att koreanerna ovanpå sitt långa stunder ganska tunga manglande adderar ett stråk rock n’roll som verkligen förgyller. De bygger upp och bryter ner och tillåter sina kompositioner att svänga tokigt mycket trots att det handlar om hårt mangel.

Sen blir antalet solon alldeles för många, låtstölderna lite för tydliga och avsaknaden av en vettig linje lite för enerverande genom tio spår. Men fram till att mättnadskänslan börjar sätta in är Mahatmas andra fullängdsalbum verkligen något som kan rekommenderas. Bäst är dock lugna Despair Overcome som knyter ihop hela plattan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner