Joyzine.se


Recension - Skiva

Humanzi
Tremors, 2007
Skivbolag: Naz Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-14
Hemsida: myspace.com/humanzi

”Tremors” doftar av New York om våren och London om hösten. Den skapar associationer till obskyra källarlokaler, hemliga polissyndikat och groteskt stor världsscener. Allt detta från en grupp (så här långt) ganska obetydliga irländare.

Ibland talar vi recensenter om att saker och ting låter otvetydigt brittiskt. Det gör Humanzi också, men precis när jag är på väg att sätta det på pränt växlar de spår och blir plötsligt en samling kaxiga amerikaner. Och visst låter de lika otvetydigt New Yorkst som de nyss var hårt bundna till de brittiska öarna. Humanzi har händerna i många kakburkar samtidigt och kommer undan med det utan några ilsknare bannor.

Ni är inte dummare än att ni begriper att irländarnas energirika rock är influerad av några specifika grupper. Brittpolarna från Londons utkanter – Bloc Party – har uppenbart haft stort inflytande på orkesterns komponerande, men frågan är om inte giganter som The Strokes och Interpol sitter på ännu större affischer i den irländska (numera Berlinska om jag förstått saken rätt) replokalen. Om man väl ska börja sortera är majoriteten av ”Tremors” ändå material som föder en längtan efter att återvända till New York.

Humanzi är lite punkigare än sina inspiratörer. ”Tremors” är en ganska stökig historia. Men det stelt spattiga anslaget är detsamma och det är bra. En lite grisigare lillebror till de tre nämnda storheterna är mer än välkommen på de större scenerna. Men Humanzi är inte helt färdigbakade än. ”Tremors” galna uppsyn är uppfriskande, men som helhet kanske lite i mesta laget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

TÄVLA med Humanzi
Humanzi (2008-03-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner