Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Fred Claus, 2007
Skivbolag: Warner Bros
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-18
Hemsida: fredclaus.warnerbros.com

Fred Claus verkar vara en tämligen meningslös film (även om jag mer och mer kommit att tycka om Vince Vaughn genom åren) om tomtens tjuvaktige bror. Men soundtracket är tvärtom väldigt upplyftande. I dessa tider när mer eller mindre värdelösa ny- och omtolkningar haglar är det skönt med lite gammal genuin musik.

Inte för att ”Fred Claus” bjuder på något särskilt nytt. Producenterna har inte orkat bemöda sig att gräva efter oväntade guldkorn utan nöjt sig med Elvis Presleys Santa Claus is back in town från 1957 och Here comes Santa Claus med Doris Day inspelad 1949. Men det känns oerhört genuint i jämförelse med många av dagens julskivor (ska vi säga Carolas Betlehem-fiasko?).

Några riktiga guldkorn finns att plocka fram dock. Johnny Mercer levererar Jingle Bells i en tämligen själfull version, Sinead O’Connor klarar att göra Silent Night rättvisa och Auld Lang Syne är nästan alltid lika vacker, här i framförande av Guy Lombardo.

Det är väldigt paradoxalt, men en av de bästa julskivorna 2007 är ett soundtrack till en uppenbart tramsig Hollywood-produktion. Vem hade kunnat förvänta sig det?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2013-01-01)
V/A (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner