Joyzine.se


Recension - Demo

Module
Throw it at the wall
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-11
Hemsida: www.modulerock.com

En bra sångare är för det mesta a och o. Med en karismatisk och skicklig person i fronten kan den mest långtråkiga musik plötsligt bli fantastisk. Exemplen i musikhistorien är otaliga. Tyvärr kommer Jönköpings Module aldrig att komma med på någon sådan hyllningslista. I alla fall inte i dagens utförande.

För där musiken är tämligen vital rock som för tankarna till så vitt skiljda akter som The Hives, The Ramones och Rolling Stones når Anders Lejon aldrig upp i någon vidare nivå. Att han sjunger lite småsurt på sina ställen kan jag ta, däremot stör det mig att han gör sig till. I brist på en i grund och botten originell röst sjunger han på ett konstlat sätt. Förmodligen för att det ska låta häftigt, i mina öron gör det, det motsatta.

Lägger man sin uppmärksamhet någon annanstans än på sången är ”Throw it at the wall” dock en ganska angenäm historia. Låt gå för att den småländska trion leker med idéer som redan spelats in många gånger, men de gör det på ett bra sätt. Oförargliga melodier tillåts växa ut till medryckande refränger och nämnda Lejon har en betydligt trevligare gitarrstil än sångröst. De skarpa riffen sätter sin prägel på materialet och samspelet med duktige (brorsan?) Olle Lejon bakom trumsetet fungerar utmärkt.

Musikaliskt är Module utan tvekan på rätt väg med sin gammalmodiga rock, men som sagt: inget lysande rockband utan en extraordinär sångare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Edda Magnason

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner