Joyzine.se


Recension - Skiva

Hardcore Superstar
Dreamin' in a casket, 2007
Skivbolag: Gain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-20
Hemsida: www.hardcoresuperstar.com

2005 års självbetitlade comebackverk statuerade ett tydligt exempel för Göteborgs vältatuerade glamrockare. Efter år av velande, fladdriga ljudbilder och ett osäkert sökande efter identitet satte de slutligen ner foten. Hardcore Superstar blev ett hårt band och kritikernas spott och spe förbyttes omedelbart i hyllningskörer. ”Dreamin’ in a casket” fortsätter helt naturligt på samma spår.

Egentligen handlar det mer om att gruppen numera vågar löpa hela linan ut än att de blivit markant hårdare. Ser man tillbaka genom diskografin har spåren av vad vi hör idag funnits där hela tiden. Bortsett från bandets pinsamma andraalbum ”Thank you (for letting us be ourselves)” har det hårdhänta handlaget alltid funnits där, men gänget har på ett eller annat sätt hållit igen. Dagens Hardcore Superstar är en betydligt mer konsekvent grupp.

Det är givetvis något positivt. ”Dreamin’ in a casket” sprudlar av självförtroende och bygger på ett distinkt driv. Oavsett vart det tar dem vågar gruppen numera ta varje låt så långt det går. Vilket gör att skivan, till skillnad från på tidigare fullängdsfärder, framstår som en kompakt helhet. Istället för ett häftigt gäng sökare har Hardcore Superstar vuxit till en väloljad maskin baserad på sleazethrash (som de själva kallar musiken).

Att gruppen slutligen hittat hem i ett stabilt sound betyder per automatik inte att de skrivit sina bästa låtar i karriären. Som helhet framstår ”Dreamin’ in a casket” som en av gängets starkaste ansträngningar, men bryter vi ner det till låtnivå är det egentligen bara titelspåret och Need no company, möjligtvis också Sorry for the shape I’m in, som verkligen briljerar.

Missförstå mig rätt. Låtmaterialet är starkt och Hardcore Superstar hittar förvånansvärt ofta fram till de självklara refrängerna. Men låt för låt finns inte guldkornen som mäter sig med tidigare hitar. ”Dreamin’ in a casket” är en solid hårdrocksplatta som imponerar som helhet. Där har Hardcore Superstar inte varit tidigare och det är sannerligen ett steg framåt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sagan om hur högmod går före fall
Arvikafestivalen 2008
Hardcore Superstar (2008-06-27)
Hardcore Superstar (2013-07-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner