Joyzine.se


Recension - Skiva

Charta 77
Institution, justice & poverty, 2001
Skivbolag: Birdnest Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.birdnest.se/charta

Albumet "Institution, justice & poverty" och minialbumet "White face" släpptes ursprungligen under slutet av åttiotalet. Det är följaktligen en återutgivning (med båda plattorna på samma cd) det handlar om. Meningen med detta återsläpp är att alla Charta 77-skivor ska finnas tillgängliga på cd.

Det hörs på ljudet att det är en gammal inspelning och att den ursprungligen fästes på vinyl. Per Granberg hade ännu inte hittat fram till sin karakteristiska sångstil och bandets låtar klär inte i engelska. Om man ignorerar detta finns det dock en hel del bra rocklåtar (jag avstår från att kalla detta för punk) att låna sina öron till.

Själv är jag ganska skeptisk till återutgivningar och tycker inte att den här skivan är särskilt nödvändig. Återsläpp är allt som oftast bara ett sätt att försöka få ut några extra kronor ur fansen, sånt gillar jag inte. Därmed inte sagt att den baktanken finns med detta släpp.

Charta 77 har gjort så mycket bra senare i sin karriär att det känns som om den här skivan kan kvitta. De riktiga samlarna hade nog ändå hållit till godo med vinylen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Charta 77 (2003-01-01)
Charta 77 (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner