Joyzine.se


Recension - Demo

Zany Gaffe
Rain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-04-06
Hemsida: www.zany-gaffe.tk

Det är inget snack om saken, här har vi ett band som är ambitiöst. ”Rain” är förvisso en skiva som är svår att få grepp om, men den bjuder på stor musikalisk mångfald. Jag får intrycket av att den är uppbyggd som ett sagoberättande. Där samplingar och musikaliskt läckra bryggor petas in på precis rätt ställen.

I den här mixen ryms det mesta. Stundtals låter det ren pop för att sedan hej vilt blandas med country, jazz, blues ja, you name it. Sången spänner inte över ett lika stort spektra, men vi kan höra allt från stillsam singer/songwriter till rockångest jag närmast härleder till Gavin Rossdale i Bush (lyssna bara på avslutningstonerna i The Dream). Det är här jag börjar få problem med Zany Gaffe. Nog för att det är trevligt med omväxling och nya grepp efterfrågas alltid, men det får vara på en rimlig nivå. Jag tycker det blir en för stor blandning på ”Rain”, en lite större avgränsning och fokusering hade inte skadat.

Den rikliga blandningen av musikstilar gör självklart att vissa bitar är bättre än andra. Ibland tycker jag Zany Gaffe är helt grymma, för att några minuter senare tycka att de är på tok för tråkiga för att tillåtas ta upp min tid. Det bestående intrycket efter flera lyssningar är dock att skivan har en väldigt bra produktion.

Att Zany Gaffe inte är helt mogna i sin musikaliska mission än är uppenbart. Det ska bli spännande att höra vart de hamnar efter lite utveckling.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner