Joyzine.se


Recension - Skiva

The Click Five
TCV, 2011
Skivbolag: Lojinx
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-31
Hemsida: www.theclickfive.com

I den digitaliserade och ständigt uppkopplade, uppdaterade värld vi lever borde det vara en omöjlighet att slå stort på ena sidan Atlanten, men inte göra något som helst väsen av sig på den andra. Men hur många har, handen på hjärtat, hört talas om The Click Five tidigare?

Bandet svarar för högst kvalitativ musik, har sålt miljoner med skivor, uppträtt med de största och medverkat i en Hollywood-rulle, men är för mig en total gråzon. Och jag tror inte jag är ensam. Skivbolaget gör rent av en grej på att bandet är okänt på den här sidan pölen trots att debutalbumet gick raka vägen in på plats 15 på den amerikanska Billboardlistan när det släpptes 2005.

”TCV” är alltså orkesterns tredje fullängdare och nu är tanken att de ska få fäste även på vår sida Atlanten. Det vore konstigt om det inte blev så. Det handlar nämligen om ett album fyllt med klistrig och radiovänlig musik i ett delikat gränsland mellan rock och pop. Det tar några varv innan låtarna sätter sig, men när de väl gjort det är det svårt att värja sig.

Det som fascinerar mest med The Click Five, bortsett från att de levererar riktigt högklassiga låtar med snygga refränger, är att de rör sig så obehindrat mellan olika stilar. Ena stunden känns de som ett band i kölvattnet efter The Beatles för att nästa vara en mer integritetsfull variant av Backstreet Boys. Klassisk rock'n'roll avlöses av bitsk powerpop och gossarna trampar gärna ut i retroland. Allt detta utan att tappa den osvikligt moderna touch som ligger över allt material.

På så vis är ”TCV” mångbottnad mitt i sin lättillgänglighet och jag tror att det är just det som gör att de kommer få fäste på vår marknad den här gången. Musiken är helt enkelt för bra för att säga nej till. Dansa till The Way It Goes i sommar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner