Joyzine.se


Recension - Demo

Stellar
Findings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-11-28
Hemsida: www.antonius.se/stellar

Det är inte alltid det ideala är att låta grymt bra. Det är vad man får erfara när Stellars demo ”Findings” snurrar. Ljudet är formidabelt, klart, luftigt och drivande. Bandet spelar prickfritt med energi och känsla. Låtarna är fina små popbagateller som inte alls skäms för sig. Ändå är det något som fattas. Den professionella produkten gör helt enkelt att det blir lite ospännande.

Att ge sig in i en genre som countryanstruken pop är egentligen dödfött från början. Konkurrensen är mördande och publikens tålamod inte alltid särskilt långt. ”Findings” är en trespårsdemo som jag så länge jag lyssnar verkligen uppskattar, men som lätt försvinner i vimlet av minnen av duktiga artister när den ställts tillbaka i skivhyllan. Det är välgjord musik på alla sätt och vis, men den lyckas inte göra det sista bestående intrycket.

I det bästa spåret, Lost and found, låter Närkingarna som likaledes Örebro-stationerade Nikola Sarcevic. Millencolins solosatsande frontman lirar väl förvisso lite naknare än Stellar, men riktlinjerna är desamma. Utgångspunkten tycks vara att pop och myscountry passar bra ihop. Vilket är en sanning.

Stellar är ett väldigt duktigt band, värt all framgång, men något material för allas läppar tror jag tyvärr inte att de är. Så länge de inte drar på sig masker, lirar nakna eller lägger sig till med någon annan löjlig image är de dömda att bli ett band som många gillar, men få kommer ihåg. Men det är väl i jämförelse med andra karriärscenarion trots allt inte så pjåkigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Jonatan Rosenberg
Stellar ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner