Joyzine.se


Recension - Demo

The Shy Lads
The basement recordings
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-11-07
Hemsida: www.theshylads.com

Snacka om att få en hästspark mitt i bröstet! Inledande Now är inget mer än en total fullträff. Ren, rå, garagerock med en Liam Gallagher-sing-a-like på sång. Inget fel att kopiera sina idoler när man gör det bättre än originalen själva. Tyvärr klarar inte ynglingarna i The Shy Lads att rida vidare på denna framgångsvåg, ”The Basement Recordings” är mycket ge och ta.

Lika mycket som Now är underbart bra är påföljande Falling Overboard ruskigt intetsägande och dålig. Nu är jag kanske lite hård men det är faktiskt The Shy Lads som själva satt måttstocken på demon. Detta känns väldigt typiskt för just demoband, tjusningen med att få ner sina låtar på tape gör att man ibland blir lite hemmablind. Kalla det problem med självkritiken om ni så vill, been there, done that, jag vet vad jag pratar om.

Från toppen till botten på 3:08 minuter, vad kan man då förvänta sig härnäst? Till min stora förtjusning hittar The Shy Lads den röda tråden igen. I Don’t Wanna Know spinner vidare på Oasis-temat och det låter återigen riktigt bra. Dennis Hollström är tyvärr inte den tredje brorsan Gallagher, men på mycket god väg att hitta en röst som passar ypperligt till de mer fartiga delarna av The Shy Lads musik. Med humöret på topp ger jag mig så i kast med sista låten på skivan. Glädjen byts dock snart mot tårar, återigen blir jag besviken, avslutande Dead Man’s Curve visar sig lida av samma symptom som tråkiga Falling Overboard, om än inte riktigt till samma gradstyrka.

The Shy Lads lämnar ändå ett förhållandevis gott intryck och en vag förhoppning om en bättre prestation nästa gång. 50 % av ”The Basement Recordings” skulle få vilken bolagsdirektör som helst att börja drägla medan de resterande procenten skulle åka rakt ner i soptunnan. Mitt tips blir således att fortsätta att skiva låtar, massvis av låtar, och sedan ha en mer kräsen urvalsprocess inför nästa inspelning. Ta gärna in utomstående personers åsikter, även om kritik ibland kan svida är konstruktiv kritik just konstruktiv och ämnad att leda fram till en utveckling.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Shy Lads (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner