Joyzine.se


Recension - Demo

Panopticon
Listen
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-04-29
Hemsida: www.panopticon.tk

Från Vänersborg kommer trion Panopticon bestående av tre unga gossar. Med tanke på att bandmedlemmarna är mellan 15 och 16 år låter den här demon förvånansvärt mogen.

Inledande Don´t kill my pet Sally har ett skönt groove och påminner lite om den musik stadskumpanerna i Phony Phokes vaskade fram i sin ungdom. Andra spåret - tillika titelspåret - Listen är en ballad som faktiskt fungerar riktigt bra om man är i rätt sinnesstämning. Avslutande låten Noise förstår jag dock inte mycket av. Bandet verkar inte riktigt veta vart de vill komma och idéerna blir för många på samma gång. Dessutom är sånginsatsen på nämnda låt inget att hurra för.

Bortsett ifrån att delar av låtmaterialet inte är så pjåkigt finns det dock en hel del skönhetsfel på plattan. Framförandet är ganska otight och flera gånger är det nära att bandet snubblar till och allt blir pannkaka. Lyriken verkar inte heller vara särskilt genomtänkt och känns ganska patetisk.

Men som jag sa i inledningen så är bandet väldigt ungt och den här demon borgar för att det i framtiden kan bli riktigt vasst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Panopticon ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner