Joyzine.se


Recension - Demo

Out Of Clouds
Into your lovely summer
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-01
Hemsida: www.outofclouds.com

Det låter brittiskt och det låter gammalt. Den här gången tycks Göteborgs Out Of Clouds ha spanat långt bakåt, till tider då de själva inte ens var födda, för att finna inspiration. Bitvis fungerar det utmärkt, som helhet är ”Into your lovely summer” lite tandlös.

För att ta varje del för sig. Känslan av svunna tider är påtaglig. Där lyckas gänget utomordentligt. Jag hör spår av så väl Beatles som tidig David Bowie i de fyra spåren på den här ep-inspelningen. Den brittiska känslan understryks förstås av Beatles-referensen, men här finns även passningar till brittpopgäng som dök upp i kölvattnet efter Oasis på 90-talet. Så långt allt väl. Orkestern lyckas med vad jag tror de hade som målsättning.

Om det bara räckte med att leka fram en gammeldags stämning och ljudbild hade det här varit en topprestation. Men man måste ju ha något att fylla ljudbilden med också. Låtmässigt är ”Into your lovely summer” inte alls lika stark. Både Like a lily och Revelations in a cold season har förvisso ganska skönt basdriv, men när det gäller refränger står sig Out Of Clouds slätt. De får inte alls till de där lättnynnade stroferna och melodierna som hade behövts.

Sången är i små doser ganska skön, men blir i längden något enerverande. Joel Göranson låter som en gällare variant av Whyte Seeds Axel Robach. Överlag är beskrivningen av sången giltig för hela skivan. Out Of Clouds har sina poänger och är stundtals kul. Men som helhet känns ”Into your lovely summer” lite platt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Out Of Clouds
Out Of Clouds ()
Out Of Clouds (2006-10-21)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner