Joyzine.se


Recension - Demo

Los
There is no way we can agree on this
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-08-10
Hemsida: www.los-band.com

En smula tungrodd metalcore, några hardcoreinfluenser, en del nu-metal, lite emo och en stundtals närvarande skatepunk-ande. Det låter onekligen som om Los är en splittrad orkester om man bara koncentrerar sig på de olika elementen i dess musik. Faktum är dock att de lyckas baka ihop det hela till en sammansvetsad enhet. Att påstå att det är eget vore att ta i, men Los låter i alla fall inte som många andra plagiatörer inom den aggressivare corescenen.

Ljudbilden på ”There is no way we can agree on this” är lysande. För mig okände Klas Ideberg som har spelat in och mixat har lyckats utmärkt med att putsa ljudet utan att det råa försvunnit. Det är så här arg musik ska låta. Tyvärr är låtarna inte lika bra. Det finns en del gott att hämta, men det blir lite enahanda och ointressant genom fyra spår.

Andreas Rödin gör en entusiastisk insats vid mikrofonen, men jag tycker inte riktigt hans röstresurser räcker till. Han borde försöka jobba fram något lite mer eget (det är främst sången som för fram skatepunkkänslan) eller fundera över att enbart koncentrera sig på gitarren och lämna vrålandet till någon annan. Jag hoppas att jag inte låter för negativ nu, Los är trots allt ett band som är helt klart värt att kolla upp. De är bara inte fullt utvecklade än, vilket mest borde ses som positivt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Erik Högkvist
System Annihilated
The Juan Maclean (2011-01-01)
Daylight Dies (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner