Joyzine.se


Recension - Demo

Thomas Idebäck
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-12-07
Hemsida: www.thomasideback.tk

Halleluja Jönköping sjunger Thomas Idebäck. Halleluja Thomas Idebäck tänker jag, utan den ironi sångaren lägger i frasen. Halleluja Jönköping är en fantastisk låt, allt från den intelligenta texten (textraden ”HV ligger sist” svider som fan i dessa dagar), via den vackra melodin till det delikata framförandet klaffar. En bättre poplåt har inte skrivits på svenska på år och dagar. Jag är imponerad!

I övrigt tycks Idebäck (som även bänder strängar i Ab Ovo) inte ha hittat fram till ett konsekvent uttryckssätt. Han tar oss i fyra låtar med på en resa via Staffan Hellstrand-rock genom Thomas DiLeva-flum in i r’n’b-landet och vidare ut i mer oordnad rock. Det är splittrat som bara den, vilket inte behöver vara negativt, men gör ett lite rörigt intryck.

Musikanten klarar av alla de stilar han utforskar på ett bra sätt, det är det ingen tvekan om. Men jag vill att allt ska vara som Halleluja Jönköping. Där har han hittat en stil han bemästrar tillfullo och gör helt underbart. Med den lätt sorgsna och skickligt utnyttjade rösten kommer sångaren att imponera på många. Halleluja Thomas Idebäck!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner