Joyzine.se


Recension - Demo

The Good Honey Society
Finally something burned out right
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-26
Hemsida: www.goodhoneysociety.com

Starmarket, Fireside och Refused står med som referenser till denna Ep titulerad “Finally Something Burned Out Right” och är signerad The Good Honey Society. Det är sannerligen inte fy skam (även om jag själv hade velat inkludera Last Days of Apri). Kvartetten från Uppsala skriver även i följebrevet till Ep:n, ”Emo är inte en död musikstil. Den är inne på sin sista dödsrossling och försöker överleva alla missuppfattningar om vad emo egentligen är”.

Jag vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på. För det första är det väl knappt någon som vet vad emo är egentligen? För det andra, om Starmarket, Fireside och Refused kallas emo, då är inte The Good Honey Society emo. Jag förstår vad grabbarna är ute efter, en snygg mix mellan tyngre partier som nästan sneglar mot hardcore och betydligt mer tillrättalagda partier, men resultatet känns förvirrande.

Om man tar inledande Minor Avenue som exempel. Låten har ett grymt rivigt intro som nästan andas moshpit, versen är lagom hetsig och drivande men sedan kommer refrängen… Det känn som om The Good Honey Society, trots ambitionerna att vara ”äkta” och värna om emons vara, sneglar alldeles för mycket mot svulstig amerikansk rock. Helt plötsligt blir det snudd på sliskig radioplåga över det hela. Det blir något av en krock, ”äkthet” kontra kommersiellt.

Detta är genomgående i samtliga fyra spår av ”Finally Something Burned Out Right”. Låten More and More skulle passa in i vilket avsnitt av O.C som helst. Vilket inte nödvändigtvis behöver vara något dåligt. Vad The Good Honey Society behöver är att bestämma sig. De gör båda stilarna bra, men inte samtidigt. Vilken är den rätta vägen att gå?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Good Honey Society (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner