Joyzine.se


Recension - Skiva

The Good Honey Society
When whenever is a dream, 2008
Skivbolag: Up Sweden
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-15
Hemsida: www.goodhoneysociety.com

The Good Honey Society smeker medhårs. Även om man inte blir förälskad i dem är det svårt att säga att man inte gillar dem. De lismar och ställer sig in precis till den grad att man inte börjar tycka att det är jobbigt. Låtarna är samtidigt efterhängsna, lite som den där osäkre killen i skolan som inte riktigt tillhörde gänget, men ändå alltid fanns med där några steg i bakgrunden. Just precis sådan är ”When whenever is a dream”.

Lite elakt skulle man kunna likna The Good Honey Society vid en riktigt duktig försäljare. En sådan där leende snubbe som man omedelbart känner förtroende för och på väg från butiken utbyter fraser som ”han var väl för trevlig” om, men som ändå betraktas med en viss form av misstänksamhet. De som är alldeles för trevliga och alldeles för mycket till lags går ju aldrig att lita helt och hållet på. Och framförallt går de aldrig helt att älska. Översatt till musiktermer: de som försöker tilltala alldeles för många och håller tillbaka riktiga känsloutbrott för att hålla musiken tillgänglig blir aldrig mera än småkul.

Genom en varm och studiefrämjande-doftande produktion träder The Good Honey Society fram som ett gäng att spela på gymnasiefesten utan att de vaktande föräldrarna håller för öronen. Tämligen dissonant rockmusik med starka refränger levereras i ett tralligt och ja, lite för inställsamt tillstånd. Det går inte att ogilla låtbrygden, men heller inte att falla pladask för den. Gruppen smeker alldeles för mycket medhårs för detta.

Att ”When whenever is a dream” kommer att smyga sig in i skivspelaren med jämna mellanrum håller jag inte för osannolikt. Men precis likt den anonyma killen i klassen kommer den aldrig att aspirera på några mer minnesvärda positioner i samlingen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Good Honey Society ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner