Joyzine.se


Recension - Demo

D.G.P.P
Återkomsten
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-07-22
Hemsida: welcome.to/dgpp

Trallpunk är hopplöst ute i dagens Sverige, men det finns några tappra band som fortfarande utforskar genren. D.G.P.P är ett av dem och de låter som om de tror att det fortfarande är tidigt nittiotal.

D.G.P.Ps musik beskrivs enklast som en hybrid mellan Coca Carola och Radioaktiva Räker som ibland ger ifrån sig några förtjusta De Lyckliga Kompisarna läten. ”Återkomsten” är en helt okej demo som är skön att lyssna till, dock utan att vara det minsta nyskapande. Trallpunk går helt enkelt inte att ta längre än så här.

Textrader som ”jag låg och läste boken som jag fått av dig/faktiskt ganska usel men ändå helt okej” symboliserar så väl hur naiv och fånig den här delen av punkscenen känns. Men det är samtidigt så klockrent att det inte går att bli annat än glad. Texten är hämtad från melodin 25 grader i skuggan som är plattans vassaste.

Sången är precis så där falskt gnällig som punksång ska vara och hela framförandet är riktigt trevligt. ”Återkomsten” är inom genren riktigt bra, men även om jag som liten knatte älskade sådant här har jag svårt att ta musiken på allvar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner