Joyzine.se


Recension - Demo

Arbogast
Idiot boy effort
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-03-16
Hemsida: www.arbogast.se

Tänk er in i situationen när ni hugger in på julbordet med alla dess läckerheter. Hur ni först fyller tallriken till bredden med utomordentligt god julmat och uppskattande glufsar i er med stor njutning. Det är så smaskigt att ni självfallet måste ta om och återigen proppas tallriken med köttbullar, skinka, rödbetssallad och än mer god julmat. Efter att ha ätit en snutt av andra portionen börjar mättnaden slå till och bli tyngre och tyngre. Plötsligt är det inte alls lika gott längre och tillslut är ni så sprängmätta som man bara kan bli av julbord. En icke angenäm känsla.

Precis detta är fallet med ”Idiot boy effort”, fast i musikalisk väg. Det börjar sprudlande med Rust in the summernight för att sedan tappa mer och mer i slagkraft och flyta ihop till en svårdefinierad soppa. Det blir för tungt, för enahanda och… ja, på tok för mättsamt.

Förutom att skinnen smiskas av en herre vid namn Patrick Fransson är Arbogast ett projekt signerat Svante Widerström. En gosse vars säregna sångröst passar fint till den melodibaserade rockmusik som presteras här. Jag tycker mig höra influenser från 70-talet som korsas med mer återhållsam 90-talsrock och då och då en gnutta country. Det må vara hänt att ”Idiot boy effort” är för mastig. Musiken har ändå ett intressant upplägg som lovar gott för framtida ansträngningar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arbogast (2009-01-01)
Arbogast (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner