Joyzine.se


Recension - Demo

Anachronaeon
As the last human spot in me dies
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-12-07
Hemsida: www.anachronaeon.tk

Det går inte att låta bli att imponeras av ett band som spelar in en 49 minuter lång demo innehållande nio låtar. Speciellt inte som det är högkvalitativ musik, skickligt framförd och välproducerad. Det måste ligga ett hästjobb bakom ”As the last human spot in me dies”.

Det som är mest framstående på den här metalinspelningen är att det är riktigt duktiga musiker vi har att göra med. Samtliga instrument framförs på ett tekniskt imponerande sätt. Herrarna har dessutom lyckats snitsa ihop några riktigt bra dängor. Med ett progressivt anslag mixar Anachronaeon folkmetal a la Vintersorg med mjukare döds och nosar här och var på black metalterritorier. Det är ett väldukat smörgåsbord vi möter, där djupa growls snällt samsas med en rejält tilltagen dos skönsång.

Jag imponeras av Anachronaeon det ska erkännas, men anser samtidigt att de tagit sig lite vatten över huvudet. Nio låtar är för mycket. Det finns inte riktigt idéer till att fylla ut en så lång speltid. Stundtals låter musikanterna lite tveksamma och då tappar då all pondus som de byggt upp i sina vassaste stycken.

Att dessa herrar inte skulle plockas upp av ett bolag ser jag dock som otroligt. Den här typen av inställsam lite ambivalent metal tycks ju älskas av sydeuropeiska A&R-snubbar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner