Joyzine.se


Recension - Skiva

Vision Divine
The 25th hour, 2007
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-04
Hemsida: www.visiondivine.com

”The 25th Hour” är mycket bättre än förväntat (och ni vet ju hur mitt förhållande till power metal är och vart förväntningarna rimligtvis borde vara) och det beror inte på att det är en melodiös och episk platta. Mycket större och smartare än vad som vanligtvis kommer ur den italienska powerkletfabriken.

Anledningen till att jag andäktigt kippar efter andan och på allvar börjar tro att något slagit slint i huvudet (jag menar, inte kan jag väl på allvar tycka att en power metalskiva är hänförande?) stavas Michele Luppi. Karlen gör en övermänsklig insats på denna bandets femte fullängdare. Och då snackar vi inte överdjävliga falsetter eller svulstigt körlallande, utan kort och gott en rak melodiös sånginsats med oerhört mycket känsla.

Sedan gör det givetvis sitt till att låtmaterialet håller god klass. Sorterar man bort ett gäng progressiva synthar och krystade arrangemang är ”The 25th Hour” en angenäm (koncept)historia. Vision Divine går rakt på mål och söker essensen i musiken istället för att som så många andra trassla in sig i genrens pinsamma regelverk. Sådant uppskattas av undertecknad.

Särskilt hårt blir det givetvis aldrig, men på melodifronten duggar smaskigheterna tätt. De som gillade Tobias Sammets Avantasia-plattor med förbehållet att de var lite väl svulstiga lär digga ”The 25th Hour”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Scarlet Records
Vision Divine (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner